Manchester United kollapsade hemma, Liverpool vann enkelt med 3:0 och Premier League-tabellen är i kaos igen

Dammet har lagt sig på den tredje omgången av Premier League 2024-25, och resultaten från de tre senaste matcherna är ute: Newcastle slog Tottenham Hotspur med knappa 2:1 hemma, Liverpool slog Manchester United 3:0 borta och Chelsea skakade. händer med Crystal Palace 1:1 hemma.

Fokus för den här omgången av striderna startade på Old Trafford, och den första omgången av säsongen mellan Manchester United och Liverpool, “Double Red Meeting”, väckte stor uppmärksamhet. Hemmalaget iklädda den röda Manchester United fotbollströjor misslyckades fortfarande med att bli av med det tröga tillståndet, medan bortalaget i den röda Liverpooltröjan visade ett starkt tillstånd och återigen gick till attack mot Manchester Citys kungastatus. I början av matchen tog Liverpool snabbt initiativet på planen. I den 5:e minuten dribblade Gravenberch in på främre platsen i en snabb kontring, skar sedan in i straffområdet diagonalt och skickade en underbar genomspelning. Diaz följde upp med ett inlägg från vänster sida av straffområdet, och Arnold sköt bollen på baksidan, och bollen gick över mållinjen. Målet blev dock ogiltigt eftersom Salah rörde bollen i offsideposition.

I den 34:e matchminuten fick Liverpools högtrycksförsvar Casemiro, som var klädd i en Manchester United-tröja, att göra ett misstag på backplanen. Gravenberch tog tillfället i akt att stjäla bollen och bröt sig snabbt igenom till höger sida av straffområdet för att skicka ett genomspel. Salah följde upp med ett inlägg i straffområdet, och Dias gjorde mål med en nick utan att vara bevakad. Liverpool öppnade målskyttet med 1:0. Bara 7 minuter senare tog Liverpool tag i Manchester Uniteds defensiva kryphål igen. Den här gången gjorde Casemiro ett misstag i backplanen och blev avlyssnad av Dias bakom honom. Dias passade bollen till Salah, som skar in och justerade och gjorde en subtil diagonalpassning. Dias följde upp igen och halvvände och sköt på straffpunkten. Bollen gick rakt in i det nedre vänstra hörnet av Manchester Uniteds mål. Liverpool ledde med 2:0 till pausvilan.

Efter sidbytet fortsatte spelarna i Liverpool fotbollströjor att kontrollera situationen på planen. I den 55:e minuten fungerade Liverpools högtrycksförsvar på framsidan igen. McAllister passade snabbt in bollen till Soboslai efter att ha stulit bollen på främre plan. Den sistnämnde bröt igenom till toppen av straffområdet och passade snett till Salah som följde upp till höger. Salah väntade inte på justering och sköt bollen med vänsterfoten. Bollen gick rakt ner i det nedre vänstra hörnet av Manchester Uniteds mål igen, och Liverpool säkrade segern med 3:0.

Med en tremålsledning saktade Liverpool successivt ner sin offensiv, men de visade ändå ett starkt förtryck. I den 62:a minuten fick Manchester United matchens bästa chans. Rashford passade över bollen från vänster, och Zirkzee nickade bollen på nära håll i det lilla straffområdet, men detta skott räddades tappert av Alisson i en Liverpooltröja. Till slut besegrade Liverpool Manchester United med 3:0 på Old Trafford och fortsatte att behålla sitt obesegrade rekord den här säsongen.

I tabellen, efter att den tredje omgången av spel var över, var det bara Manchester City och Liverpool som förblev obesegrade. Manchester City toppade tillfälligt listan med ett övertag på ytterligare 2 mål, medan Liverpool följde tätt efter med 0 insläppta mål. Arsenal lyckades inte ta topplatsen i denna omgång. Om de vill stoppa Manchester Citys segersvit kan de behöva förlita sig på Liverpools prestation. Efter att Newcastle besegrat Tottenham, delade de Brighton och Arsenal i poäng, men rankades femma på grund av nackdelen med målskillnad. Manchester United och Chelsea fick en dålig start den här säsongen. Chelsea rankades 11 med 4 poäng, medan Manchester United rankades 14 med 3 poäng på grund av två raka förluster.

I målskyttarlistan började Haaland starkt, gjorde 7 mål på tre matcher och ledde målskyttarlistan. Salah bidrog med 1 mål och 2 assist i den här matchen, och Diaz gjorde två mål. Båda kom ikapp Mbeumo och Madueke med 3 mål och delade på andra plats. Jackson gjorde också ett mål i gårkvällens match, ikapp Son Heung-min och Havertz, och rankades bland de tio bästa med 2 mål.