Wolfsburg 2-3 Bayern München: Självmål blir nyckeln, Bayern vinner borta

Första omgången av Bundesligasäsongen 2024-2025 fortsätter, Bayern München möter Wolfsburg på Volkswagen Arena. Det här spelet döms av Hibbert.

I början av matchen bar Bayern München den ikoniska röda fotbollströjan i Bundesliga och visade snabbt en stark attacklust. I den 20:e minuten skickade Boel på Bayerns vänsterkant ett precist inlägg, Musiala tog snabbt tag i poängen i straffområdet och tryckte in bollen i mål och bröt nollan för Bayern. Detta är också Musialas första mål under den nya säsongen.

Även om Wolfsburg sedan justerade sin taktik fick Mayer i den 47:e minuten en passning från sin lagkamrat och skickade in bollen i Bayerns mål och kvitterade därmed. Efter det gjorde Kim Min-jae i Bayern München ett misstag, och Mayer tog chansen att göra ytterligare ett mål, och hjälpte Wolfsburg att ta sig över. Ställningen på planen blev 2-1, och Wolfsburg ledde tillfälligt.

Bayern München gav inte upp när de hamnade under, och de fortsatte att sätta press. I den 66:e minuten gjorde Wolfsburgs Kaminski av misstag ett självmål i straffområdet, och bollen studsade in i hans eget mål, och ställningen återgick till 2-2. Detta självmål gav Bayern München en chans att återta ledningen.

Matchen gick in i slutskedet och i den 82:a minuten tog Bayern München ledningen igen. Harry Kane, iklädd den klassiska röda Bayern München Fotbollströja, passade noggrant in bollen till Gnabry i straffområdet, och den sistnämnde sköt lugnt in bollen i nätet framför mål och gjorde segermålet. Detta mål gjorde det möjligt för Bayern München att leda Wolfsburg med 3-2 på bortaplan.

Även om Wolfsburg aktivt kontrade i slutet av matchen och försökte kvittera, var Bayern Münchens försvar stabilt och gav inte motståndaren några fler chanser. Till slut besegrade Bayern München Wolfsburg med 3-2 och vann den nya Bundesliga-säsongens första seger. Bayern München, iklädda Bundesliga Fotbollströja , fortsatte att visa sin starka styrka i högsta ligan.